Gondolatok, inspirációk egy érett nő szemével az életről, ételről, családról, stíluról...

Pure and Perfect Gondolatok egy érett nőtől…

Pure and Perfect Gondolatok egy érett nőtől…

Nőnek maradni házasságon innen és túl

2015. január 09. - Claudia72

Nemrég olvastam egy ismerős facebook bejegyzései közt az alábbi viccet:

"Az uram már rég nem kíván, meséli bosszúsan Aranka néni, majd pödör egyet a bajszán."

Elgondolkodtam, miközben megmosolyogtam, hogy valóban hány nőt látni nap, mint nap, akik beletörődve idejük szűkösségébe, rohanó életükbe, magányosságukba, vagy épp fordítva, a házasságban töltött hosszú évekbe, hogy lomposan, ápolatlan járnak, kelnek a világban. Majd szomorkodva mesélik barátnőiknek a fentihez hasonló sorokat.

Másra sosem szabad mutogatni, egy nő maradjon minden körülmények között nő! Sosem szabad hátradőlni. Ha még keressük a párunkat azért, ha megtaláltuk a nagy őt, akkor azért. A legfontosabb a belső igény, hogy a női lét, nem csak Isten ajándéka, genetikai adomány, hiszen nőnek lenni kisugárzás, és a nőiséggel járó millió részlet kérdése. Vallom, hogy a nő szépsége egyenesen arányos a szépségápolásra fordított idő mennyiségével. Ez nem csak pénz kérdése. Nyilván hatással van rá az is, mert a szépségápolás kellékei is pénzbe kerülnek, ám sok esetben az igényesség hiánya köszön vissza a tükörben. 

A teljesség igénye nélkül néhány fontos dolog, ami egy életen át feladata annak, aki nőies nő akar maradni. Egy nőnek legyen kellemes illata. "Minden teremtmény lelke az illata". A tisztaságnak, ápoltságnak is van illata. A tiszta ruhának, a mosott hajnak, az ápolt bőrnek. A parfum csak ezután következik.

Nem engedhetjük meg magunknak a szőrös lábakat, ez a mai kor elvárásaiba már nem illik bele, és semmilyen ideológiával nem nevezhető természetesnek. A lábaink borotválása, gyantázása, gépi szőrtelenítése, rendszeres rutin kell legyen, akkor is, ha senki nem látja.

Ne legyen száraz, repedezett a sarkunk, akkor sem, ha csizma szezon van. Sajnos nyáron is látni jól öltözött hölgyeket, amint papucsba, vagy szandálba bújtatott lábuk érdes, repedezett.

Egy igényes nő ne járjon jól láthatóan lenőtt hajjal. A haj havonta egy centit nő. Ez a maximum határ, amikor fel kell keresni a fodrászt, vagy saját eszközökkel újjá varázsolni hajunkat. A zsíros, letapadt hajnak nem csak a látványa, de a szaga is kellemetlen. Mindenkinek másképp koszolódik, zsirosodik a fejbőre, ennek megfelelő rendszerességgel ápoljuk.

Legyen ápolt a kezünk. Coco Chanel-t idézve: "A nő keze a névjegykártyája". Ma már hétköznapi eseménynek számít a plasztikáztatás, a szépség sebészek hihetetlen eredményekre képesek, ha az arc feszesítéséről van szó. Ám egy nő keze sok mindent elárul. A korral ugyanis öregszik, és ez természetes, de, ha ápolt a kéz bőre, ápoltak a körmeink, kecses, és nőies tud maradni kezünk egy életen át, az idő látható jelei ellenére.

A testápolás legyen napi rutin. Az arc és test bőrének tisztítása, radírozása, hidratálása mindennapi rituálék, melyek hosszú távon meghálálják a gondoskodást, a mindennapokban pedig vonzóbbá tesznek bennünket. Tévedés, hogy csak a drága kozmetikumok nyújtanak megfelelő eredményt, ápoltságot. Temérdek otthon, házilag készíthető szépségápolási termék van, amely jobb minőségű, és jótékonyabb hatású, mint a készen elérhetők. Samponok, krémek, házi készítésű szappanok és sok egyéb ápolási termék receptjét találjuk az interneten.

A testmozgás kérdése sok mindenkit "megmozgat". Van, akit fizikailag, és sokakat csak gondolatban. Van aki rendszeresen felkel a fotelből, és időt szakít valamilyen testmozgásra, van aki csak ideológiákat gyárt helyette. Valóban változik minden nő alkata a kor előrehaladtával, a szülések számával, az anyagcsere folyamatok lassulásával. Senki nem várja, hogy egy életen át huszonéves külsőnket megőrizve, xs-es ruhákat hordva, őrizzük az örök fiatalságot. A mozgás öröme legyen igényünk saját magunkért, egészségünkért. Könnyebb mutogatni a duci modellek fotóira, hogy mennyire gusztusosak. Valóban sok esetben kellemesebb jelenségek, mint a kor ideáljai, akik egyformán csontsoványan, egyen külsővel, szinte személytelenül, és sokszor "nőietlenül" vonulnak a kifutón. Viszont ne felejtsük az adottságokban rejlő különbségeket! Más egy arányosan telt hölgy, akit erősebb csontozattal, széles csípőcsonttal, telt keblekkel áldott meg a sors, és más egy elhízott alkat, ahol aránytalanná vált pocak, fenék, vagy combok arról árulkodnak, hogy az illető hölgy a kényelmet választotta a nőiesség helyett. Egészen más egy pár kilót az évek előrehaladtával magunkénak tudni, ami szinte elkerülhetetlen, és más aránytalanul elhízni.

Nőnek lenni jó, és nőnek maradni, minden körülmények között feladatunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://pureandperfect.blog.hu/api/trackback/id/tr427056035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.01.09. 15:55:35

,,Nőnek lenni jó, és nőnek maradni, minden körülmények között feladatunk!'' <- mondta Béla, majd felvette a tűsarkú cipőt.
süti beállítások módosítása