Gondolatok, inspirációk egy érett nő szemével az életről, ételről, családról, stíluról...

Pure and Perfect Gondolatok egy érett nőtől…

Pure and Perfect Gondolatok egy érett nőtől…

La vita é bella…. Az élet szép, vallják az olaszok, és ez látszik rajtuk...

2014. október 28. - Claudia72

img_3531_1414502402.JPG_297x769

Az élet szép, vallják az olaszok. És ez a filozófia látszik is rajtuk. Az elegancia, a stílus a vérükben van. A megjelenésük vonza a tekintetet. Mindegy hány évesek, hogy gyalogosan, robogón, vagy biciklin haladnak el mellettünk, elegánsak. Olaszországban nemcsak a belső értékeket tartják fontosnak, a külső megjelenés, ápoltság, jólöltözöttség ugyanúgy számít, és ezt ki is merik mondani.

Az olaszok minden napra és minden alkalomra megtalálják a megfelelő ruhadarabot, kifogástalan ízléssel párosítják a tökéletes cipőkkel, táskákkal. Ez nem pénz kérdése, semmi köze a GDP-hez, a gazdasági helyzethez. Ők ilyenek, így születnek, ezt adják tovább generációkon át. A divat ugyanolyan fontos számukra, mint a finom ételek, vagy a délutáni szieszta. Ha leülünk egy piazzán egy kávézó asztalához, az utánozhatatlan ristretto mellé, csodálattal nézhetjük, hogy az elegancia nekik mennyire természetes.

Az olasz nő bárhova megy, legyen szó munkáról, vagy bevásárlásról, elegáns, mindig tökéletes a sminkje, felveszi a magassarkú cipőket. Nem számít a macskakő, a nőiesség sokkal fontosabb. Az olasz férfi pedig az öltözködésben ugyanúgy megtartja macho mivoltát, mint az élet minden mozzanatában. A farmer mellé is a tökéletesen vasalt ing, jó szabású zakó, bőr papucscipő dukál. Ha munkába indul kifogástalan öltönyt, nyakkendőt, ápolt, kiváló minőségű bőrcipőt visel, hihetetlen eleganciával. Sokan közülük olyan egyéni stílusban öltöznek, ami szemet szúr. Jó értelemben. Mert kedvelik a színeket, merik viselni. Nem ritka a rózsaszín, a pink, a lila. Itthon mai napig femininnek, találják ezeket a színeket. Pedig csak más, mint a konzervatív, a hagyományos, de ettől egyediek, mások, szórakoztatóak. Persze ott is akad, aki nem annyira a külső megjelenésre helyezi a hangsúlyt, de ők vannak kevesebben.

Sokszor hallom, "csak elugrom a közértbe, csak leszaladtam a fűszereshez, csak elszaladok"…… Smink nélkül, lomposan. Ez az ami megkülönböztet minket. Ezért érezhetjük - joggal - tramplibbnak magunkat, őket látva. Egész életemben figyeltem erre. A piacra sem indulnék el, smink, és megfelelő utcai viselet nélkül. Amit nem azért veszünk fel, mert a baromfis hölgynek/úrnak szeretnénk tetszeni, csakis magunk miatt… és, ha majd mindenki így látja, más lesz a hazai utcakép. Gyakran jut eszembe Coco Chanel mondata a megjelenésünk fontosságáról: "Nem értem, hogy egy nő hogyan hagyhatja el a házat anélkül, hogy egy kicsit rendbe szedné magát - még akkor is, ha csak illendőségből. Hiszen sosem tudhatja, hogy nem aznap randevúzik - e a végzetével."

Ha nem is a "végzetünket" keressük, vagy már megtaláltuk, akkor is tartsuk fontosnak a megjelenésünket! Hiszen ami belül értékes, az sokaknak láthatatlan marad….

A bejegyzés trackback címe:

https://pureandperfect.blog.hu/api/trackback/id/tr386840791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása