Gondolatok, inspirációk egy érett nő szemével az életről, ételről, családról, stíluról...

Pure and Perfect Gondolatok egy érett nőtől…

Pure and Perfect Gondolatok egy érett nőtől…

"Mézes hetek…" A méz táplál, gyógyít, szépít, és kitűnő ajándék lehet.

2014. november 10. - Claudia72

img_3927_1415642287.JPG_996x1249

Az ember ősidők óta fogyasztja a mézet. Kiváló szénhidrát forrás, gyümölcs és szőlőcukor keverékéből áll. Számos gyógyhatással bír, rengeteg ásványianyagot, vitamint tartalmaz. Antibiotikumként is kiválóan alkalmazható, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, immunerősítő hatású.

A szépségápolásban ugyanúgy használható, mint a napi táplálkozás során, helyettesítve ezzel a cukrot. Az otthoni szépségápolásban egyszerűen alkalmazható, elsőrendű szépségápoló szer. Számos pakolást készíthetünk a segítségével, de magában kenve bőrünkre kiválóan hidratál, megköti a nedvességet, ránctalanít, feszesít. A gyulladt, pattanásos bőrön alkalmazva kiváló fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, gyógyító hatású. Arcunkra kenve és 5-10 perc után lemosva hidratált, puha bőrt kapunk. A különféle kémiai anyagokkal készült szájbalzsamok helyett a száraz ajkakat elég mézzel bekenni. Ha mézbe keverünk durva szemcséjű barna cukrot, vagy tengeri sót máris kész a bőrradírunk. Fürdéskor a vízbe téve - ezt már Kleopatra is tudta, és használta -, magában, vagy illóolajokkal kiegészítve, lazító, hidratáló fürdőt kapunk. A mézes masszázs nagyon jó méregtelenítő módszer. Feltölti a bőrt vitaminokkal, ásványokkal, ugyanakkor magába szívja a salakanyagokat, melyeket a masszázs végén a masszőr eltávolít bőrünkről.

Mindenképp érdemes nyersen fogyasztani, és alkalmazni, mert hő hatására elveszíthetjük vitamin és ásványianyag tartalmát.

Ajándéknak is kiváló lehet, gyógynövényekkel kicsit felturbózva. A gyógynövény extra ízt, illatot, és gyógyhatást kölcsönöz a méznek. Ha ezekben a hetekben elkezdjük elkészíteni az alábbi receptet, Karácsonyra készen is lesz az egészséges ajándék barátaink, szeretteink részére.

Ami kell hozzá:

- néhány fertőtlenített befőttes üveg

- kezeletlen, nyers méz (vagy amelyik a kedvenced)

- rozmaring ág, kakukkfű ág, levendula ág (illetve igény szerint sokféle egyéb gyógynövény)

Mossuk meg és gondosan szárítsuk meg a gyógynövényeket, majd helyezzük őket az üvegek aljába állítva. Öntsük rájuk a mézet, és legalább 3 hétig hagyjuk őket lezárt tetővel állni. 

Ennyi idő elég ahhoz, hogy egy kiváló illatú, és aromájú mézet kapjunk, melynek mindenki örülni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://pureandperfect.blog.hu/api/trackback/id/tr876884789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása