Gondolatok, inspirációk egy érett nő szemével az életről, ételről, családról, stíluról...

Pure and Perfect Gondolatok egy érett nőtől…

Pure and Perfect Gondolatok egy érett nőtől…

Mit viseljünk a munkahelyen? Dress code.

2014. november 24. - Claudia72

img_4337_1416827224.JPG_920x1380

Egy nő munka közben is stílusos. A kényelmi szempontok mellett vegyük figyelembe, hogy kollégáink, céges partnereink, és természetesen főnökünk is elvárja, tiszteljük meg egymást kulturált megjelenéssel. A megfelelő megjelenés a cég jó hírnevére, megbízhatóságára jelzés értékűen hat.

Pontos szabályok nincsenek, legfeljebb íratlan, kialakult szokások. Nőiesnek lenni nem egyenlő a kihívóval. Ha elvárjuk, hogy komolyan vegyenek, az öltözéknek is ezt kell sugároznia. 
Az általánosan elfogadott, klasszikus irodai darabok a blúz, térdig érő szoknya, természetesen harisnyanadrággal, szövet nadrág, blézer, zárt cipő. Vannak cégek, ahol elfogadott a farmer. Ez természetesen legyen tiszta, ápolt és vegyünk fel hozzá elegáns kiegészítőket. Ha tárgyalásra készülünk csak akkor viseljünk farmert, ha ismerjük üzleti partnerünket, és tudjuk, hogy nem ássa alá öltözetünk sem partnerünk tiszteletét, sem cégünk tekintélyét.
A cipőnk legyen kényelmes, ne túl magas sarokkal. Sokan télen a csizma szezon idején, magukkal visznek "váltó cipőt". Ez ne az otthoni kitaposott papucs legyen! Nem nőies, nem stílusos, nem elegáns. Kiegészítőink, parfümünk, sminkünk is legyen visszafogott.

Legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat ezekben a darabokban, hiszen ez kihat egész napi teljesítményünkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://pureandperfect.blog.hu/api/trackback/id/tr156928473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása