Gondolatok, inspirációk egy érett nő szemével az életről, ételről, családról, stíluról...

Pure and Perfect Gondolatok egy érett nőtől…

Pure and Perfect Gondolatok egy érett nőtől…

Harisnya szezon….. melyiket és melyiket ne?!

2014. október 20. - Claudia72

img_3365_1413792169.JPG_1000x1000

A nőiesség egyik szimbóluma. Ha megfelelően választjuk, segít megmutatni nőiességünket, eleganciát sugároz, de ha nem megfelelő a választás, nem vesszük figyelembe a ruhánkkal való összhangot, testalkatunk korlátait, a látvány bizony elrettentő is lehet.

A harisnya viselésének vannak íratlan szabályai. Szeretnék erről néhány gondolatot, tanácsot átadni nektek. 

Hivatalos helyen -irodákban, hivatalokban, tárgyalásokon- nem illő mezítelen lábbal megjelenni. Elvileg ez a szabály télen, nyáron érvényes. Illendő ezeken a helyeken még nyáron is egy leheletvékony harisnyanadrágot viselni.

Szandálhoz, és az évek óta kedvelt nyitott orrú cipőkhöz soha ne viseljünk a lábbujj végeit fedő, vagy lábujjon varrott harisnyát! Ma már kaphatók a lábujjakat szabadon hagyó harisnyanadrágok, illetve varratlan változat.

Ami pedig számomra a legfontosabb szabály a harisnyanadrág viselésénél, annak színe, illetve mintázata. A harisnyanadrág színe soha ne legyen sötétebb a cípő színénél! Bézs cipőhöz ne válasszunk fekete harisnyát! Kedvenc témám pedig a "testszínű" harisnyanadrág. Annyira elrettentő példákat látok nap, mint nap az utcán, irodákban, tárgyaláson, kiállításokon, hogy gyakran mondom, tanítani kéne a harisnyanadrág kiválasztását az iskolákban. A barnák legkülönbözőbb árnyalatait választják a hölgyek "testszín" gyanánt. Ne tegyék, kérem! Ha ruházatunk színösszeállítása megköveteli a testszínű harisnya viselését, az valóban egyezzen bőrünk színével! Szerencsére ma már olyan széles a választék, a bézs különböző árnylataiban,  nude színekben, hogy nem lesz nehéz megtalálni a megfelelőt. A nude - jelentése csupasz, meztelen - nagyon kedvelt jelenleg a kozmetikai termékek piacán is, mivel természetes hatást eredményez. Bátran kérjük vásárláskor, hogy a zacskót kibontva összehasonlíthassuk a harisnya színét, bőrünk színével! Így biztosan nem tévedünk. Érdemes jó minőségű félmatt modellt választani. A feltűnően fényes - 20 éve még nagyon "divatosnak" tartott - "üvegszálas" modell természetellenes porcelánlábat, még a teljesen matt, "fából készült" hatást eredményez.

Egy utolsó szabály pedig a testalkat adta lehetőségek figyelembe vétele. Sajnos igaz az, hogy a harisnyanadrág igazán a hosszú, vékony, formás lábú nőknek nyújt korlátlan lehetőségeket, ők válogathatnak bátrabban színek és minták között. Mindenki más próbáljon módjával és körültekintően, alkatának megfelelően választani. Kevésbé formás lábakat nem ajánlatos túl élénk színekkel hangsúlyozni, ha mégis szeretnénk kipróbálni egy-egy "vadabb" darabot, mindenképp legyen öltözékünkben egyéb hangsúlyos kiegészítő, amely kompenzálja ezt. A rövid, erősebb lábaknak jót tesznek a sötétebb árnyalatok, méginkább a cipővel egybeolvadó szín, mivel ez optikailag nyújtja a lábat. Ma már válogathatunk különböző alakformáló modellek között is, melyek megemelik a popsit, leszorítják a hasat, formálják a combot. Személyes tapasztalatból mondom, hogy viselésük nem túl kényelmes, és semmiképp nem ajánlom meleg időben, mivel általában vastagabb szálúak.

Lehet meleg kasmír, vagy a szenvedélyt hangsúlyozó csipke, az összhatás a lényeg. Keressük a stílusunknak leginkább megfelelőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://pureandperfect.blog.hu/api/trackback/id/tr286809947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advanced Flight 2014.10.20. 19:51:29

Hát ennél kicsit több konkrétumra számítottam.....
Lehetne például írni a rémes színes, de vékony harisnyákról, amelyeknél közönségesebb és idétlenebb dolog nem sok van a divatban.
Aztán a nagymintás harisnyákról, amik 99 %-ban szintén szörnyű hatást keltenek, hacsak nem sikerül a szoknyát nagyon jól eltalálni hozzá, ezért ezeket is jobb kerülni.
Valóban gagyi a bézs cipő a fekete harisnyával, de a fordítottja is nagyon béna tud lenni.
Aztán tiltólistás sztem a sima harisnya farmerszoknyához - ha már valaki mindenáron harisnyával akarja hordani, akkor sztem szigorúan neccharisnya jöhet szóba, de ott meg nagyon könnyű átcsúszni kurvásba.
A legjobb megoldás sztem a fekete vagy sötétbarna, 40-50 denes nejlon harisnya, ami gyakorlatilag mindenhez megy, ami nem világos színű.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.10.21. 09:48:15

@Advanced Flight: "A legjobb megoldás sztem a fekete vagy sötétbarna, 40-50 denes nejlon harisnya, ami gyakorlatilag mindenhez megy, ami nem világos színű. "
+1
Érdekes, hogy nyáron inkább nadrágban járok. A vékony nejlonharisnyát utálom, meztelen lábbal pedig nem szeretek munkába, kirándulni, szórakozni járni. Ősszel viszont, amikor eljön az ideje a fekete-barna vastagabb harisnyáknak, szinte mindennap szoknyát, ruhát viselek :)

MacPhisto 2014.10.21. 16:27:59

Persze, ha soha nem akarjátok lányok hogy megdugjanak, akkor leggings.
Esetleg vágyhervasztó bokaharisnya.

Gerilgfx 2015.01.09. 15:58:27

,,leheletvékony harisnyanadrágot viselni'' <- a harisnyanadrág annyira lelohasztó, ódivatú, és undorító dolog. jó lenne már leszokni róla.

a feszülős kis cicanaci viszont jó dolog ősszel, télen, tavasszal.
süti beállítások módosítása